Kaas maken met yoghurt

Kaas maken is bijzonder makkelijk, vooral een heerlijke smeerkaasjes voor op een toastje of op een stokbroodje heeft helemaal geen lange rijpingstijden nodig naar is na 1 dag al te consumeren. Zelf kaas maken heeft ook nog de voordeel dat je deze direct al lekker kunt kruiden met dat wat je zelf lekker vindt.

De ingredi├źnten

 • 1 liter griekse yoghurt
 • 1 theelepel zout


De kaas maken

kaas makenRoer je zout goed door de yoghurt en doe de yoghurt in een schone theedoek. Hang de theedoek ongeveer 24 uur met de yoghurt boven een grote bak, zodat alle vocht uit de yoghurt is. De inhoud van de theedoek doe je in een schone bak en die hier na keuze kruiden in.

De kruiden zijn natuurlijk erg smaak gebonden per persoon en je kunt natuurlijk je eigen melange maken die je lekker vind, maar om een paar tips te geven om een kaas te kruiden is b.v. door een schepje sambal er door te doen. Kruidentips: Peper, knoflook, komijn, dille, brandnetel of oregano.

Kaas maken is erg leuk om te doen, en zoals je ziet makkelijk. In griekse yoghurt zit nagenoeg geen koolhydraten, dus het is ook niet een dik maker.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kaas maken met yoghurt, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share Button
This entry was posted in Zuivel. Bookmark the permalink.

One Response to Kaas maken met yoghurt

 1. wim van koten says:

  Een lekker en goed kaasje ,makkelijk te maken maar wat is de houd baarheid
  Wie kan me dat vertellen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *