Peperonata

Om vegetariër te zijn wordt je af en toe extra uitgedaagd als je jezelf weer de vraag moet stellen van wat je vandaag zal gaan eten. Toch lukt het altijd wel om weer iets heerlijks op tafel te zetten. Voor de mensen die een heerlijk glas wijn ook wel kunnen waarderen heb ik nu een heerlijke paprika saus genaamd peperonata die lekker is bij witte droge rijst.

Ingrediënten voor de Peperonata

350 gram tomaten
2 dl rode wijn
2 laurierblaadjes
2 knoflooktenen
4 uien
3 rode paprika’s
Zonnebloem of slaolie
zout
peper

Bereiding van de Peperonata

Snij de tomaten fijn en doe deze in de wijn met de laurierblaadjes en de knoflook geperst in een kleine kookpan. Breng deze aan de kook en laat deze vervolgens op een zacht vuurtje op het fornuis staan tot dat de tomaat tot een moes gekookt is.

Snij tussendoor de uien in ringen en de paprika in reepjes. Bak eerst de ui licht bruin en bak daarna de paprika ongeveer 10 minuten mee.

Als de tomatenmoes een groot deel van het vocht al kwijt is, pureer je deze door een zeef. Je kunt dit natuurlijk ook met een staafmixer doen. Doe het vervolgens weer terug in de pan en laat het nog even zo dik mogelijk inkoken.

Doe vervolgens de tomatenmoes bij de uien en paprika en breng het allemaal op smaak met peper en zout. Laat het nog eventjes een kwartier onder af en toe roeren nog op het vuur staan.

 

Serveer de peperonata met rijst of met couscous

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
Peperonata, 2.5 out of 5 based on 2 ratings
Share Button
This entry was posted in Vegetarisch. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *