Aardappel Gratin

Een aardappel gratin is altijd lekker en ook nog eens vegetarisch! Deze heerlijke ovenschotel is zeker de moeite waard om eens te bereiden. Met maar een paar verschillende ingrediënten maak je een makkelijk en erg gezond gerecht.

Wist je dat aardappelen, hoewel het aan een giftige plant groeien, een grote bron van vitamine C is en erg gezond is? De appel die in de aarde groeit heeft zelfs meer vitamine C als de appel die aan de boom groeit. Een aardappel wordt op verschillende manieren bereidt, zowel gebakken, gefrituurd, gekookt en vandaag een gerecht voor in de oven in de vorm van een heerlijke aardappel gratin

De ingrediënten voor een heerlijke aardappel gratin

1kg aardappelen
5dl melk
100gr kaas
40gr roomboter
2 eieren
1 teentje knoflook

Aardappel gratin

Aardappel gratinSchil de aardappelen. Droog ze en snij ze in dunne plakken en bestrooi ze met zout, peper en nootmuskaat. Schep het geheel goed door elkaar. Pel vervolgend de knoflook en snij het teentje doormidden. Wrijf de bodem in en de zijkanten van een vuurvaste schaal.
Boter daarna de schaal en verdeel de plakken aardappel gelijkmatig over de schaal, maar maak de laag niet hogen dan 5 cm.
Strooi de kaas over de aardappelen.
Klop de eieren door de melk en giet deze in de schaal over de aardappelen, maar zorg ervoor dat de plakjes aardappel niet helemaal onder staan. Leg zo hier en daar een stukje roomboter er boven op.
Breng de aardappelen in de schaal op het fornuis aan de kook en zet het vervolgens in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat het al met al 50 minuten in de oven staan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Aardappel Gratin, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share Button
This entry was posted in Ovengerechten, Vegetarisch. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *