Kip masala maken

Een overheerlijk recept om makkelijk kip masala te maken!

De ingrediënten voor kip masala

600 gr. Kipfilet
1 grote gesnipperde ui
1 teentje knoflook
500gr. kruimige aardappelen
2 volle eetlepels Masalakruiden
0,5 liter water
1 kip bouillonblokje
200gr bonen

Werkwijze kip masala maken

kip masala makenBak de kipfilet in een braadpan tot deze mooi goudbruin gebakken is. Haal vervolgens de kip uit de pan en doe de ui en knoflook er in en laat deze ook goudbruin worden.
Doe vervolgens de kipfilet er weer bij in met de masalakruiden en de aardappelen. Ik gebruik zelf al reeds voorgekookte krieltjes. Scheelt weer dat je de aardappelen niet hoeft te schillen en het garen gaat natuurlijk ook een stuk sneller. Vervolgens gaat het water en bouillonblokje erbij en laat je dat al met al 45 minuten garen op een laag vuurtje. Als het goed is zal de aardappel langzaam kapot koken en krijg je een dikke saus. Als dit niet gebeurd dan laat het nog even iets langer staan.
Doe als laatste de boontjes er bij. Je kunt overigens verschillende bonen gebruiken. Ik gebruik meestal sperziebonen, maar snijbonen, kousenband of een andere groene boon is natuurlijk ook prima om te gebruiken.
Laat de boontjes ongeveer 10 minuten garen. Dit kun je ook naar smaak doen. De een houdt van een knapperige boon en de ander weer van een zachte. Hoe langer je in ieder geval de boon kookt hoe zachter hij wordt.

Zoals ik al gezegd heb, kip masala maken is vrij eenvoudig, weinig werk en valt vrijwel bij iedereen goed in de smaak.

Serveer de kip masala met een wrap en een frisse salade. Hoewel de kip masala al geweldig genoeg is van zichzelf, zou je er eventueel een sausje bij kunnen doen. Je zou bijvoorbeeld sambal, birambi chutney of crème fraiche bij doen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kip masala maken, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share Button
This entry was posted in Eenpansgerechten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *