broodje warm varkensvlees

Voor iedereen die een broodje warm varkensvlees lekker vind, zal ongetwijfeld deze bereiding van zo’n broodje erg kunnen waarderen. Als je de ingrediënten thuis hebt kun je op een vrij makkelijke manier het vlees bereiden.

Ingrediënten voor een warm broodje varkensvlees:

600gr varkensvlees (Hamlappen/varkenslappen)
1 ui
1 eetlepel suiker
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper

100 ml appelazijn
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel suiker
1/2 theelepel mosterd
1/2 theelepel knoflook poeder
snufje zout
4 theelepels worcestersaus

Bereiding van het broodje warm varkensvlees

Broodje warm varkensvleesMeng de suiker, paprikapoeder, zout en peper door elkaar en wrijf dit op het vlees. Zet een braadpan op het vuur met een beetje margarine en voeg een in vieren gesneden ui en het vlees toe en bak het eventjes aan.

Meng de appelazijn, chili vlokken, suiker, mosterd, knoflookpoeder, zout en de worcestersaus door elkaar en doe de helft hiervan bij het vlees.

Broodje warm varkensvleesDek de pan af met de deksel en laat deze een paar uur op een zacht vuurtje staan. Houd af en toe in de gaten dat het vocht nog wel voldoende is. Als het vocht minder wordt, vul dit eerst aan met de helft overgehouden mengsel. Daarnaast mag je ook gewoon water gebruiken om het vocht op te vullen.

Als het goed is kun je na een 2 á 3 uur het vlees al met een vork uit elkaar trekken. Laat het dan nog eventjes op staan.

Serveer het broodje warm varkensvlees met een beetje colslaw. Als sausje kun je verschillende gebruiken zoals barbecuesaus, ketchup en/of mosterd

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share Button
This entry was posted in Eenpansgerechten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *