Kokoskoek / Drammenhage

Een Drammenhage is een heerlijke kokoskoek

Ingredi├źnten voor de Drammenhage:

Cake:
Zelfrijzend bakmeel 250gr
boter 50gr
melk 200ml
suiker 300gr
eieren 3

Topping:
boter 75gr
bruine suiker 125gr
kokos 125gr
melk 50ml

Bereiding van de cake voor de Drammenhage

Voor de cake, de eieren en suiker opkloppen tot het een romige massa is. melk verwarmen en hierin de boter laten smelten. Meel door het ei/suiker mengsel scheppen. al roerend de melk met boter erbij doen. verdeel het beslag over een platte ingevette schaal. doe dit ongeveer 30 min in de oven op 175 graden.

Bereiding voor de topping van de Drammenhage

Voor de topping, Melk en boter verwarmen in een pan op laag vuur. de Kokos en suiker bij de melk met boter doen en dit roeren. Dit mengsel verdelen over de cake als deze 30 minuten in de oven heeft gestaan en vervolgens afbakken op 200 graden voor ongeveer 15 minuten. Opletten dat de kokos niet te bruin wordt!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share Button
This entry was posted in Brood en Banket. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *