Boterkoek (Hollands)

Een lekkere boterkoek maken is erg makkelijk. Met een paar eenvoudig verkrijgbare ingrediënten en een beetje geduld kan iedereen een lekkere boterkoek voor bij de koffie en thee maken.

Ingrediënten voor de boterkoek:

100gr boter
100gr basterdsuiker
100gr bloem
snufje zout
1 losgeklopt ei

Bereiden van de boterkoek

boterkoekDoe de bloem, suiker en zout in een beslagkom. Leg de boter erop en snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Kneed daarna alles zo snel mogelijk met een koele hand tot een mooie gladde deegbal.
Laat het deeg nog ongeveer 20 minuten in de koelkast rusten en stevig worden. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Smeer de vorm in met boter, druk het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad met een warm mes. Bestrijk daarna de bovenkant met het los geklopte ei.
Bak de boterkoek in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten mooi bruin en gaar.

Wist je dat boter gemaakt wordt van melk en margarine gemaakt is van plantaardige vetten? Je zou in plaats van boter ook margarine kunnen gebruiken, maar dan krijg je wel een hele andere smaak aan de boterkoek. Eigenlijk zou het dan ook een margarinekoek moeten heten dan in plaats van een boterkoek.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share Button
This entry was posted in Brood en Banket. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *